woensdag 16 maart 2011

Mijn keuze voor de Stadspartij Sittard-Geleen

Met regelmaat wil ik hier een blog plaatsen die ik eerder heb gemaakt en geplaatst op mijn hyves persoonlijk en politiek. Voor vandaag wil ik het blog plaatsen dat gaat over mijn overstap naar de Stadspartij Sittard-Geleen.



Jij, Ik, Wij SP? Ik kies voor de Stadspartij 
Er wordt mij wel eens gevraagd waarom ik niet meer bij de SP zit. Mijn antwoord is dan als volgt: mijn politieke mening is door de jaren heen veranderd en niet meer zo rigide zoals de SP het meestal voorstelt. Ik ben ook voor een sociale en menswaardige maatschappij, maar vind ook dat wanneer er kansen geboden worden deze met beide handen moeten worden aangegrepen. Zelf kan ik hierover uit eigen ervaring meepraten. Ook wat duurzaamheid betreft kan ik voor een groot deel meegaan in wat de SP daarmee beoogt, maar dit moet niet ten koste gaan van de leefbaarheid, in economische dan wel financiële zin. De economie stimuleer je niet door barrières op te werpen. Wat de veiligheid betreft ligt de SP wel grotendeels op één lijn met wat ik er van voorstel, maar ook daarin ligt er een verschil van mening. Het cameratoezicht in de binnenstad van Geleen, Sittard en Born is een goede zaak, want daarmee kan wel veel overlast voorkomen worden. Wel vind ik dat wat de privacy betreft hiermee zorgvuldig dient te worden omgegaan. Om alleen maar op basis van het gegeven 'wij willen geen cameratoezicht' hier tegen te zijn, gaat mij toch wel een beetje te ver. Ze, de SP van Sittard-Geleen, moeten maar eens met de ondernemers praten die telkens tig van formulieren moeten invullen omdat ze weer een keer met agressie, criminaliteit, inbraak of andere overlast zijn geconfronteerd. De te rigide standpunten die de SP soms heeft sluiten niet meer aan bij mijn (huidige) politieke denken. Daarom dan ook de keuze voor een lokale politieke partij en heb die gevonden in de Stadspartij. Wil mij niet meer op voorhand conformeren met een op landelijk niveau georiënteerde politieke partij. Hoe je het wend of keert, er wordt meestal het landelijk politiek denken over genomen. Op lokaal niveau wordt soms op de millimeter politiek bedreven en dan moet je soms afwijken van wat er landelijk gedacht wordt. Daar hebben de lokalen van de landelijke politieke partijen vaak moeite mee. Zo ook de SP Sittard-Geleen. Heb dan ook geen spijt er van, dat ik de socialisten lokaal de rug heb toegekeerd. Ben benieuwd hoe de SP lokaal zich gaat manifesteren op lokaal niveau. Hoop ook om met hen in discussie te kunnen gaan. Op dit moment ben ik persona non grata bij de SP Sittard-Geleen, daar ik waarschijnlijk te kritisch ben voor hun tere zieltjes.
We zullen wel zien in de arena die de gemeenteraad heet of anders de commissies waar ik misschien ook in terecht kom. Ik verheug me al op de confrontatie. Jij, Ik, Wij SP? Nee, maar wel IK Stadspartij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten