zondag 13 maart 2011

Feyenoord en de weg naar boven deel V

Het is Feyenoord voor de 3e keer achter elkaar gelukt om een wedstrijd in winst om te zetten. Na de wedstrijden tegen FC Groningen thuis (overtuigend; 5-1) en SC Heerenveen uit (met de hakken over de sloot; 0-1) werd er nu ook gewonnen tegen NAC thuis, niet overtuigend maar wel verdiend; 2-1. Het zicht op het linkerrijtje wordt steeds beter, maar schelen er nog steeds 7 punten op de 8ste plaats die recht geeft op de playoffs voor Europees voetbal. Met de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade voor de boeg komend weekend en daarna AZ thuis en FC Utrecht uit, breken er cruciale weken aan voor Feyenoord die nu vooral naar boven kan kijken. Het is af te wachten of Feyenoord deze wedstrijden naar een goed einde kan weten te brengen, maar als ze de voetballende lijn zoals tegen FC Groningen kunnen voortzetten en weer een beetje geluk mee hebben zoals tegen SC Heerenveen, dan gloort er uiteindelijk iets moois in Rotterdam.

Voor een eerder verschenen blog over Feyenoord kies voor ...

Feyenoord en de weg naar boven deel IV
Geplaatst op blog hyves dinsdag 8 maart.
Het was afgelopen zondag één van de mindere wedstrijden van Feyenoord, maar toch wisten ze te winnen van een sterker SC Heerenveen. Het was aan het missen van legio kansen bij SC Heerenveen te danken, dat Feyenoord uiteindelijk met de winst ervandoor kon gaan. Misschien niet verdient, maar wel uiterst effectief. In al die wedstrijden dat het Feyenoord had tegen gezeten, moesten de punten bij de tegenstander gelaten worden, maar nu waren de rollen eens een keer omgedraaid.

Wat betekent dit nu voor het vervolg in de competitie? Kan er bij Feyenoord gedacht worden aan deelname playoffs, of is bereiken van het linkerrijtje het hoogste doel wat haalbaar is? Ik hoop uiteraard op de playoffs, want het behalen van Europees voetbal is van essentieel belang. Het financiële plaatje ziet er nog niet denderend uit, alhoewel er grote stappen zijn gemaakt en er zelfs sprake is van een schuldvermindering tot onder de € 10.000.000 in de zomer; wat eerst € 40.000.000 bleek te zijn. Het bereiken van Europees voetbal zou de schuldvermindering verder kunnen versnellen.

Het gaat voetballend steeds beter met Feyenoord, maar zijn er nog steeds wedstrijden waarbij je de billen moet dichtknijpen. Wat gaat er gebeuren voor het volgend seizoen? Het staat nu al vast dat Castaignos naar Inter gaat en Biseswar in de belangstelling staat van een russische club in verweggistan. Ook Vlaar is over zijn toekomst aan het nadenken, maar hoop ik dat hij op zijn minst nog één seizoen zal blijven. Het eventuele vertrek van de Clér ben ik niet rouwig om, evenmin over die van Bahia en Swerts. Alle drie de spelers zijn matige verdedigers en zullen hopelijk volgend seizoen vervangen worden door betere en stabielere. Het middenveld is in balans en de aanval met Ryo als smaakmaker een steeds beter functionerend geheel. Na het vertrek van Castaignos zal er wel weer een aanvaller aangetrokken moeten worden, die in potentie veel doelpunten kan maken. Sören Larssen is wat mij betreft afgeketst, dus zal er zeker een nieuwe moeten komen.

De komende 8 wedstrijden zal uitwijzen of Feyenoord erin slaagt om op zijn minst in het linkerrijtje te eindigen en het liefst de playoffs. Het worden nog 8 pittige wedstrijden, maar heb ik er goede hoop in dat de goede lijn kan worden voortgezet. Feyenoord heeft wat mij betreft definitief de weg naar boven ingezet.

Eerdere blogs die zijn geplaatst op hyves
------------------------------------------------------
Feyenoord en de weg naar boven deel III; geplaatst op donderdag 6 januari 
Feyenoord en de weg naar boven deel II; geplaatst op vrijdag 21 januari
Feyenoord en de weg naar boven deel I; geplaatst op zondag 23 januari

Coen Moulijn: een clubicoon; geplaatst op woensdag 5 januari Indrukwekkend afscheid Coen Moulijn; geplaatst op zaterdag 8 januari

De vrienden van Feyenoord; geplaatst op zondag 16 januari
Nieuwe hoop gloort voor Feyenoord; geplaatst op zondag 27 februari


Ryo Miyaichi laat De Kuip weer stralen; geplaatst op maandag 28 februari 

Alle overige blogs die zijn geplaatst op hyves
------------------------------------------------------------
Pagina 1; Pagina 2; Pagina 4; Pagina 5




Geen opmerkingen:

Een reactie posten