donderdag 31 maart 2011

Religie en (in)tolerantie in Europa

Vanaf vandaag begin ik met een nieuwe blog over de republiek Allochtonië, waar berichten, achtergrondartikelen en opinies die iets te maken hebben met de integratie van niet-westerse allochtonen, migranten, etnische minderheden, Nieuwe Nederlanders etc. in Nederland worden weergegeven.

De eerste bijdrage gaat over Religie en (in)tolerantiein Europa
Tekst: Ewoud Butter

Een derde van de bevolking in acht EU-landen, waaronder Nederland, meent dat er een natuurlijke hiërarchie tussen volkeren bestaat, de helft wijst de islam af en een meerderheid is seksistisch. De Nederlanders zijn toleranter dan de bevolking in de andere landen.

Dat blijkt uit een studie van de Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) die is gebaseerd op een uitgebreide, volgens de onderzoekers representatieve enquête onder 1000 mensen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Italië, Portugal, Polen en Hongarije. Wat betreft xenofobie, islamofobie en racisme ontlopen de landen elkaar niet veel. Significante verschillen werden wel gevonden als het ging om anti-semitisme, seksisme en homofobie.

De conclusie van de FES-studie is dat groepsgerichte vijandschap, een denigrerende houding en vooroordelen ten opzichte van het "vreemde" wijdverspreid zijn in Europa.

Het vervolg is te lezen op de volgende link

Fokke & Sukke steunen het voetbalverhaal

dinsdag 29 maart 2011

Fokke & Sukke zijn boos op de Taskforce excessen

Volksvertegenwoordiger zijn bij de SP

"Wie wil er nog bij de SP volksvertegenwoordiger zijn?", zou mijn vraag hierop zijn. Ik heb al eerder gezegd dat het bij de SP niet echt democratisch aan toe gaat. Meningen en opinie worden het liefst zo gauw mogelijk onder het tapijt geduwd, of ze moeten binnen de lijn van de algemene SP gedachte (lees: doctrine) liggen. Dat was voor mij dan ook de reden om in 2007 de SP de rug toe te keren. Door de krampachtigheid waarmee de landelijke partij en veelal lokale afdelingen omgaan met mening en opinie, die tegen de stroom ingaan bij de SP, zijn er wethouders, raadsleden, bestuursleden, actieve leden, en zelfs een in het Europarlement verkozen lid uit de partij gestapt. Het zal toch een oorzaak moeten hebben dat zoveel actieve SP leden de partij de rug toe keren. Zo langzamerhand wordt het dan ook moeilijk om volksvertegenwoordigers te vinden. Lees hier het verhaal van de SP wethouder in Dongen, die vanwege het het gebrek aan ( of niet aanwezig zijn van) SP raadsleden is opgestapt. De interne problemen bij de SP worden steeds groter. In de tijd van de nieuwe media valt dit niet meer te controleren voor een in zichzelf gekeerde SP familie. Het wordt tijd voor zelfreflectie van de SP naar binnen en buiten toe.

Fokke & Sukke werken in reactor 2

zaterdag 26 maart 2011

Fokke & Sukke stellen de burgers gerust

De schaduwzijde van Internet

Het Internet is niet meer weg te denken bij mij, in Nederland, Europa en de wereld. Ik maak hier dagelijks gebruik van om mij van allerlei soorten nieuws op de hoogte te laten stellen. Door Internet zijn regimes omvergeworpen, zoals Tunesië, Egypte en nu aan de gang Libië, maar er is ook een keerzijde hieraan. Hierover gaat het onderstaande artikel; bron nrc.nl

De schaduwzijde van internet; door Hans van der Lugt


Weer knaagt iemand aan het idee dat internet en snelle communicatie democratisering bevorderen. “Just let these people know what blogging and connectivity is and all of a sudden they will ask for more democracy“, zoals Evgeny Morozov, een wetenschapper uit Wit-Rusland verbonden aan het Program on Liberation Technology van de Stanford Universiteit, in een heerlijk geïllustreerde lezing neerbuigend poneert. “Cyber-utopians“, noemt hij de stam die zo denkt. Niet alleen zijn samenlevingen iets ingewikkelder, internet biedt ook regeringen mooie mogelijkheden een bevolking te controleren. Twitter accounts zijn openbaar dus elke oproep tot protest is te volgen. In Thailand kan het publiek websites die geen respect tonen voor het koningshuis bij een speciale site aangeven waarop ze onmiddellijk worden gesloten. In Iran gebruiken de autoriteiten het internet om via crowdsourcing eerder gefotografeerde demonstranten te identificeren.
Ofwel, we verwarren bedoeld gebruik van technologie met het werkelijke gebruik. Ook aan de zijde van de burger/consument moeten we ons niet in de mens vergissen. Jongeren zijn niet per definitie allemaal voor revolutie en democratie. Tegenover de enkeling die een rapport van Human Rights Watch zullen downloaden staan volksstammen die liever online porno bekijken. Ook jongeren Ofwel, democratisering heeft met heel veel politieke, culturele, sociale en economische factoren te maken.
Morozov is niet de eerste die de rol van internet in een ander daglicht zet. In een veel besproken (ook op deze site) artikel in The New Yorker in oktober 2010 benadrukte Malcolm Gladwell de maatschappelijk omstandigheden die nodig zijn voor, bijvoorbeeld, een revolutie, zoals solidariteit en doorzettingsvermogen.
Morozov gaat echter nog een stap verder met het aanstippen hoe de autoriteiten internet juist voor het tegenovergestelde doel kunnen gebruiken: Big Brother is watching you, zogezegd. De titel van Morozov’s eerder dit jaar verschenen boek: The Net Delusion: The Dark Side of Internet Freedom

Ook is er nog een interessant filmpje hierover te zien.

vrijdag 25 maart 2011

De laatste eer aan een veel te vroeg gestorven stiefbroer van mij

Gisteren naar de crematie geweest van mijn stiefbroer Kristian. Een waardig afscheid en mooie uitvaart met uit het hart gesproken woorden. Er rest mij nu niets anders dan hem in mijn gedachten te houden. Veel verdriet gisteren heeft plaats gemaakt voor berusting en bezinning.

Fokke & Sukke zijn niet boos, maar wel teleurgesteld

woensdag 23 maart 2011

De SP is als de dood voor kritiek van buitenaf

In navolging van het artikel 'De SP Sittard-Geleen duld geen kritiek' geplaatst op mijn politieke hyves, heb ik een nieuw hoofdstuk hieraan toe te voegen.

De SP limburg in Provinciale Staten duldt geen kritiek van burger/kiezer
Op twitter ben ik namelijk geblockt door de fractievoorzitter van de SP Limburg, Thijs Coppus, in de Provinciale Staten van Limburg. Op zich niets om over wakker te liggen, ware het niet dat hij de rol heeft van een volksvertegenwoordiger en als zodanig publiekelijk aanspreekbaar zou moeten zijn.

Het is namelijk ook niet zo dat ik hem onheus zou hebben bejegend, want dat is het laatste wat in mij zou opkomen. Nee, het gaat mij alleen om een mening te geven over diens uitspraken op twitter en elders te lezen.
Het is mijn recht als burger om een volksvertegenwoordiger van repliek te dienen, zolang het maar binnen het gebied van het betamelijke blijft. Het enige wat ik heb gedaan is gereageerd op zijn berichten op twitter en daarover mijn mening gegeven als het enige relevantie betrof; op een correcte wijze overigens.

Nu hij een burger het recht van zijn mening te geven heeft ontnomen, vind ik zijn rol als volksvertegenwoordiger dubieus te noemen. Dit kan volgens mij niet de bedoeling zijn van een politicus die zich zelf serieus genomen wil voelen. Het bewijst maar weer eens dat de SP niet alleen niet tegen kritiek kan binnen de eigen gelederen, maar dat ze dit ook zoveel mogelijk willen afschermen vanuit de buitenwereld. Hoezo fobie PVV over Islam? De SP kan er ook wat van.

Het gedrag van een volksvertegenwoordiger zoals SP'er Thijs Coppus zich ten toon spreidt,is voor mij reden om de SP nog harder aan te pakken. Men kan blij zijn dat ik niet in het lokale politiek spectrum (gemeenteraad of commissie) actief ben, maar anders zou ik zeker mijn tanden laten zien. Met deze burger valt niet te sollen. Laat dit laatste zeker gezegd zijn.

Fokke & Sukke zijn als de dood

dinsdag 22 maart 2011

Religies ook uitstervend in Nederland

In navolging van het eerder geplaatste artikel 'Uitstervende religie in westerse wereld' wil ik hier het artikel plaatsen wat specifiek over Nederland gaat en de titel 'Religies ten dode opgeschreven in Nederland' heeft.
Dit bevestigd weer waarom ik Atheist ben. Dit artikel is zeker de moeite van het lezen waard en kun je hieronder lezen.

Bron: Volkskrant.nl
DALLAS - De secularisatie is onomkeerbaar in een aantal westerse landen, waaronder Nederland. Dat meldde de Britse omroep BBC dinsdag op basis van onderzoek dat is gepresenteerd tijdens een wetenschappelijk congres in de Amerikaanse stad Dallas.
Een team van wetenschappers heeft de bevolkingsregisters van negen landen (Nederland, Ierland, Tsjechië, Finland, Zwitserland, Oostenrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland) onderzocht. Deze landen vragen burgers bij bevolkingsonderzoek of ze zijn ingeschreven als lid van een geloofsgemeenschap.

Trend
'In een groot aantal moderne seculiere democratieën is sprake van een trend waarin mensen zichzelf beschouwen als niet aangesloten bij enige religie', aldus Richard Wiener van de Universiteit van Arizona. 'In Nederland is dat 40 procent; de hoogste score die we zagen was Tsjechië met 60 procent.'

Het onderzoek toont volgens de wetenschappers aan dat de trend al lange tijd zichtbaar is. Zij baseerden hun conclusies op informatie die in sommige gevallen periodes van meer dan honderd jaar besloegen. Daarnaast hanteerden ze wiskundige modellen over groepsgedrag. In de onderzochte landen is het steeds meer de norm om geen lid te zijn van een bepaald religieus genootschap.

Uitstervende religie in westerse wereld?

Dreigt er een uitstervende tendens zijn van religie in de westerse wereld? Ik heb er zelf niet zoveel mee, dus zal er niet van wakker liggen. Voor de gelovigen zal dit wel een gotspe zijn. Lees meer hierover onderstaand.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat religie zal verdwijnen in de Westerse wereld. Dat concluderen wetenschappers na onderzoek in een aantal Westerse landen, waaronder Nederland, Nieuw-Zeeland en Canada.
De onderzoekers bekeken gegevens uit de burgerlijke stand van de afgelopen honderd jaar. Daaruit bleek dat mensen in de loop der tijd steeds vaker aangaven niet bij een bepaalde religieuze gezindte te horen. Als die trend doorzet, is het volgens de wetenschappers slechts een kwestie van tijd tot gelovigen nog maar een hele kleine minderheid vormen.
Uit het onderzoek is gebleken dat momenteel ongeveer 40 procent van de Nederlanders ongelovig zegt te zijn.

Fokke & Sukke hebben geen geduld meer met Khadaffi

maandag 21 maart 2011

Het zijn van overtuigd Atheist

Als overtuigd Atheist heb ik niets met geloof en al helemaal niet met de katholieke kerk. Ik heb me dan ook niet voor niets de moeite genomen om mij te laten ontdopen. Dat dit niet kan vind ik erg raar, maar heb wel een aantekening in het doopregister gekregen dat ik mij niet meer verbonden voel met het katholieke geloof en daarmee ook de katholieke kerk. In een bevestigingsbrief die ik heb gekregen van de parochie waar ik gedoopt ben, staat te lezen dat ik mij niet alleen juridisch buiten de gemeenschap van de katholieke kerk heb geplaatst, maar ook sacramenteel. Dat betekent dat ik geen sacramenten zoals de communie en de ziekenzalving mag ontvangen, maar ook niet als peter mag fungeren mocht mij dat ooit gevraagd worden. Ook een kerkelijke begrafenis ben ik van uitgesloten. Dat was ik al niet van plan, want ik laat me gewoon cremeren als het zover is. Ik ben dan ook geëxcommuniceerd volgens de katholieke kerk. 

Ter aanvulling van bovenstaande en een diepere inkijk te hebben op het zijn van Atheist, is het volgende artikel zeker de moeite van het lezen waard. 'Van jongs af aan overtuigd Atheist'

Fokke & Sukke beslissen over Libië

vrijdag 18 maart 2011

Geloven of niet in god, een kwestie van smaak

Ik respecteer mensen die geloven in God, Jesus, Allah, of welke andere messias dan ook, maar zelf heb ik er niets mee. Daarom kan het volgende artikel mij ook zo bekoren ...

Bron: Volkskrant
Donderdag 17 maart 2011 20:53 door Kees Smit

Een god die niet luistert en geen antwoord geeft.
'Er is meer tussen hemel en aarde,' menen veel mensen. Meer dan wat? Shakespeare zei in Hamlet, '...than there is dreamed of in your philosophy.' En de mensen om je heen zullen misschien antwoorden, als je het vraagt: 'Meer dan het zichtbare en wat wetenschappelijk onderzocht kan worden. Misschien God, maar ja, wat is God?'. Niemand die dat weet.

Fokke & Sukke zijn het spuugzat

donderdag 17 maart 2011

Déjà-vu opstand Libië met de mislukte golfoorlog Irak en de gevolgen erna

Op Internet kwam ik een artikel tegen over de opstand in Libië en welke link dit heeft met de golfoorlog in Irak in 1991, toen de burgers daar het valse vertrouwen werd gegeven dat ze niet in de steek gelaten zouden worden. De geschiedenis tekent op wat Saddam toen heeft gedaan met de opstandelingen na de golfoorlog toen.

Het hele artikel valt te lezen op Nos.nl met als titel 'Deze keer laten we jullie niet in de steek'

Het valt niet te hopen dat hetzelfde zal gebeuren met de opstandelingen in Libië, als Khadafi de opstand heeft neergeslagen zonder dat de Internationale gemeenschap heeft ingegrepen. Wordt vervolgd ...

Fokke & Sukke hebben een cultuur van schaamte

woensdag 16 maart 2011

Fokke & Sukke voelen zich gesteund

In naam der Koningin! Bedrog om de kroon? - deel 2 -

Deze blog is het vervolg op het eerder verschenen artikel 'In naam der Koningin! Bedrog om de kroon?'

Bron: Klokkenluideronline 
Dit is het tragische, aangrijpende verhaal van onze vergeten, doodgezwegen, weggegooide Koningin.  Laten we deze keer maar niet zeggen In naam der Koningin, maar Uit naam der Koningin.

De eerste pagina luidt: http://jfkmurdersolved.com/marieclaire/P1090054.JPG
De tweede pagina is derhalve: http://jfkmurdersolved.com/marieclaire/P1090054.JPG

En zo kunt u zelf het bladzijdenummer in uw browser ophogen tot en met de laatste pagina:
http://jfkmurdersolved.com/marieclaire/P1090054.JPG

Mix de genen van Hendrik, Juliana, Wilhelmina en Beatrix door elkaar en het eindresultaat is Marie Claire. Bekijkt u de foto’s van  pagina 333 tot 344, of 662 tot 667.

Mijn keuze voor de Stadspartij Sittard-Geleen

Met regelmaat wil ik hier een blog plaatsen die ik eerder heb gemaakt en geplaatst op mijn hyves persoonlijk en politiek. Voor vandaag wil ik het blog plaatsen dat gaat over mijn overstap naar de Stadspartij Sittard-Geleen.

Fokke & Sukke

maandag 14 maart 2011

Wanneer is het rokjesdag? Ik verlang zo naar rokjesdag!

Met deze blog wil ik verwijzen naar het artikel van wijlen Martin Bril in de Volkskrant over rokjedag. Ik mis zijn bevlogenheid hierover, toen hij bij DWDD daar regelmatig te gast was.

Zelf heb ik er ook wel wat mee, want vindt het altijd wel leuk om naar de blote benen van vrouwen te kijken wanneer het weer het toelaat. Ik blijf een man, zeker in het perspectief wat vrouwen betreft. Heb ook wat met tieten en billen, maar dan proportioneel en niet al te ordinair. Mijn ideale plaatje zou zijn: mooi koppie, bloesje met inkijk, proportioneel gevormd en een lekker kontje om het af te maken. Laat de lente maar komen zou ik willen zeggen als nog steeds zijnde vrijgezel.

zondag 13 maart 2011

Feyenoord en de weg naar boven deel V

Het is Feyenoord voor de 3e keer achter elkaar gelukt om een wedstrijd in winst om te zetten. Na de wedstrijden tegen FC Groningen thuis (overtuigend; 5-1) en SC Heerenveen uit (met de hakken over de sloot; 0-1) werd er nu ook gewonnen tegen NAC thuis, niet overtuigend maar wel verdiend; 2-1. Het zicht op het linkerrijtje wordt steeds beter, maar schelen er nog steeds 7 punten op de 8ste plaats die recht geeft op de playoffs voor Europees voetbal. Met de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade voor de boeg komend weekend en daarna AZ thuis en FC Utrecht uit, breken er cruciale weken aan voor Feyenoord die nu vooral naar boven kan kijken. Het is af te wachten of Feyenoord deze wedstrijden naar een goed einde kan weten te brengen, maar als ze de voetballende lijn zoals tegen FC Groningen kunnen voortzetten en weer een beetje geluk mee hebben zoals tegen SC Heerenveen, dan gloort er uiteindelijk iets moois in Rotterdam.

Voor een eerder verschenen blog over Feyenoord kies voor ...

De aanval op de Staat der Nederlanden en Beatrix geopend - Deel 1 -

In het kader van de waarheidsvinding na aanleiding van het artikel 'In naam der Koningin! Bedrog om de kroon?', wil ik hier het artikel plaatsen van waaruit het is ontstaan. Het betreft een verweerschrift van de auteur Luuk van Dinter voor de rechtbank in Den Haag, met als strekking "De aanval op de Staat der Nederlanden en Beatrix geopend - Deel 1 -

Werkt speeddating wel?

Deze blog is overgenomen van mijn persoonlijke hyves

Vrijdag 11 maart 2011

Voorwoord
Na talloze datingsites te hebben gehad, zonder enige resultaat overigens, dacht ik het idee te hebben om dan aan speeddating te doen. Wat blijkt nu, het schijnt niet te werken?

Bron: Scientas.nl Daarom werkt speeddating niet.
Er zijn maar weinig mensen die aan een avondje speeddaten een partner voor het leven overhouden. Schotse wetenschappers zochten uit hoe dat komt. Ze concluderen dat mensen prima in staat zijn om keuzes te maken, totdat ze teveel keuzemogelijkheden hebben: dan zijn ze minder besluitvaardig en maken ze verkeerde of helemaal geen keuzes.

Tijdens het speeddaten krijgen mensen met zo onnatuurlijk veel keuzemogelijkheden te maken dat ze het spoor bijster raken. Dat heeft dramatische gevolgen: ze maken geen of een slechte keuze. De onderzoeksresultaten wijzen erop dat wij mensen (en waarschijnlijk ook andere soorten) maar beperkt zijn in de keuzemogelijkheden die we kunnen verwerken. Als het teveel wordt, zijn we minder goed in staat om te kiezen.

In naam der Koningin! Bedrog om de kroon?

Deze blog is overgenomen van mijn persoonlijke hyves

Donderdag 10 maart 2011
Met deze blog wil ik de aandacht vestigen op het feit, of de Koningin wel rechtmatig op haar troon zit? Er gaan vele geruchten de rondte hierover en vind ik dit meer dan interessant om verder uit te diepen. Zelf ben ik ook niet zo koningshuis gezind en word ik daar alleen maar bevestigd in. Vandaar dan ook dat ik hier op mijn hyves aandacht wil schenken aan de mythe rondom het koningshuis en daarmee ook de huidige monarchie. Het is aan een ieder om zijn of haar conclusie hieruit te trekken.

Bron: Klokkenluideronline
Na aanleiding van boek Ine Veen, over 'Bedrog om de kroon: de geheimen van Juliana en Beatrix'
Er circuleren al jaren geruchten dat de koningin helemaal geen recht heeft op de Nederlandse troon en er dus onwettig zit. In 1884 stierf de allerlaatste echte prins van Oranje, en nu hebben we ineens een hele familie. Hoe kan dat eigenlijk…? Wat is er waar van alle onwettige kinderen van prins Hendrik en prins Bernhard? Is Beatrix eigenlijk wel het eerste kind van Juliana, want wie is die geheimzinnige Marie-Claire? Hoe kwamen die Oranjes bovendien aan dat enorme fortuin dat ze zouden bezitten? Alleen door de Shell-aandelen van Wilhelmina? Een zeer ongewoon boek dat ons koningshuis kritisch tegen het licht houdt. De uitkomst is verrassend: misschien is deze familie wel even ´koninklijk´ als u en ik.

Verzoeken aan SP: aan dovemansoren gericht

Deze blog is overgenomen van mijn politieke blog op hyves

Gepubliceerd op dinsdag 8 maart 2011
Vanaf 25 februari ben ik bezig met de SP landelijk en lokaal te verzoeken mijn reacties, uit de tijd dat ik nog voorzitter was van de toen geheten SP Westelijke Mijnstreek, te verwijderen dan wel mijn naam onherkenbaar te maken. Alleen Rood en weblog Jan Marijnissen (met pijn en moeite overigens) van de SP hebben tot nu toe mijn verzoeken uitgevoerd. Bij de SP Heerlen is het nog steeds niet geschiedt.

Blog Opinieburgers geopend

Vanaf vandaag zal ik hier regelmatig een blog plaatsen; persoonlijk, politiek, mening & opinie, sport, humor, wetenswaardigheden.